Imádom ezt a kekszet. A nap bármely szakaszában képes vagyok falatozni belőle. Ha egy finom egészséges kekszre vágysz , ez a tökéletes recept !
Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű liszt
100 g sima búza liszt
100 g őrölt zabpehely
80 g durvára vágott dió
1 és fél mokkáskanál sütőpor
1 és fél mokkáskanál szódabikarbóna
150 g puha vaj
100 g-nak megfelelő cukor helyettesítő ( én dw 1:4-et használok, ebből 25 g)
2 kisebb tojás
vanília ( akár egy fél rúd kikapart magja, akár aroma)
120 g étcsoki (cukormentes wawel)
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Először a vajat kihabosítom, ebbe kerül az édesítő a 2 tojás és a vanília majd a lisztek(melyet összekevertem a sütőporral,szódabikarbónával, zabpehellyel, dióval) majd végül belekeverem az apróra vágott csokoládét is.
Csinos kis gombócokat formázok, majd a sütőpapíros tepsin lelapítom. 12-15 percig sütöm, amíg az alja aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
A receptet afonyamamora.blogspot.hu oldalán találtam.